מחקר וניתוח שוק:
משימה: ביצוע מחקר וניתוח שוק מעמיק. לפני השקעה בנדל"ן, חשוב להבין את הדינמיקה של השוק המקומי. זה כרוך בחקר מגמות היצע וביקוש, ערכי נכסים, תעריפי שכירות ואינדיקטורים כלכליים ברמה המקומית. בנוסף, נתחו גורמים כמו גידול באוכלוסייה, יציבות בשוק העבודה ופיתוח תשתיות. מחקר זה יעזור לכם לזהות הזדמנויות השקעה אפשריות ולקבל החלטות מושכלות.
מה לעשות:
– לימוד דוחות שוק הנדל"ן, נתונים כלכליים ותחזיות – ניתן להיכנס לאתר למ"ס, משרד האוצר וללמוד לבד המון נתונים מעניינים שיעזרו לכם לקבל החלטות מושכלות.
– צור קשר עם אנשי מקצוע מקומיים בתחום הנדל"ן, כולל סוכנים ומתווכים – אנשי המקצוע שמרכיבים עסקת נדל"ן יתנו לכם המון מידע מקדים שיעזור לכם בהרכבת התמונה המלאה.
– בקרו באזורי השקעה פוטנציאליים פיזית לא במפות גוגל, כדי להעריך את השכונה ומתקניה.
– ניתוח נתוני שוק השכירות כדי לקבוע הכנסה פוטנציאלית משכירות – כנסו לאתרי לוחות מודעות, רשתות חברתיות ובדקו כמה דורשים המשכירים. בצעו שיחות טלפון למספר משכירים בשביל להבין עד כמה הם גמישים במחירים. לא פעם ולא פעמיים תגלו שבין המחיר המבוקש למחיר הסגירה יש לעתים פערים עצומים. זה נכון גם לגבי השכרה וגם לגבי מכירה, פשוט תתקשרו.
תכנון פיננסי ותקצוב העסקה:
משימה: פיתוח תוכנית פיננסית ותקציב מקיפים.
השקעה מוצלחת בנדל"ן דורשת תכנון פיננסי קפדני. קבעו את התקציב שלכם והקצו כספים להוצאות שונות, לרבות רכישת נכסים, שיפוצים, תחזוקה שוטפת, דמי ניהול נכסים, תיווך, ליווי השקעה במידה ואתם שוכרים אנשי מקצוע שיעזרו לכם להגיע לעסקאות טובות. כמו כן, חיוני לשקול אפשרויות מימון ולהעריך את ההחזר הפוטנציאלי על ההשקעה (ROI) עבור כל נכס – ROI – הוא חישוב החזר על ההשקעה Return on investment.
מה לעשות:
– חשבו את התקציב שלכם בצורה מדויקת.
– התייעצו עם יועץ פיננסי כדי להעריך את מצבכם הפיננסי – אצלנו למשל כל עסקה מתחילה בייעוץ פיננסי, כי למדנו עם השנים שלפעמים לומר ללקוחות "לצערנו, לא נוכל לעזור לכם לבצע את העסקה כי אתם תחנקו את עצמכם עם ההחזרים" זה השירות הטוב ביותר שנוכל לעשות עבור אלה שלא באמת יכולים או שהם ממש "על הקשקש".
– חקרו אפשרויות מימון שונות כגון הלוואות או שותפויות מימון יצירתיות (לדוגמה, רכישה עם אחד/דוד/מכר).
– הערכת החזר ROI פוטנציאלי בהתבסס על הכנסות משכירות והערכה של נכס.
הערכת סיכונים וניהול:
משימה: זיהוי וניהול סיכונים פוטנציאליים.
השקעה בנדל"ן טומנת בחובה סיכונים וכמו כל דבר בחיים יש בה גם חסרונות ולא רק יתרונות כמו שלפעמים מוכרים לנו.
יש חשיבות מכרעת לזהות סיכונים מראש ולנהל אותם ביעילות.
הערכת גורמים כגון מיקום הנכס, תנודתיות בשוק, דרישות משפטיות ורגולטוריות, שינויים בביקושים הם חלק בלתי נפרד מתוכנית עסקית בריאה לקראת רכישת נכס.
אם אתם רוכשים למשל נכס ללא משכנתה, כדאי לבטח אותו מיד (ביטוח מבנה), שאם חלילה יקרה משהו לנכס תוכלו להפעיל את הביטוח. כאשר לוקחים משכנתה, חובה לבטח את הנכס.
מה לעשות:
– ביצוע בדיקת נכס והערכת מצבו וסיכונים אפשריים שיכולים להתגלגל לפתחנו.
– חקרו את תקנות הייעוד המקומיות, חוקי בנייה ודרישות משפטיות.
– להקים קרנות חירום לטיפול בהוצאות בלתי צפויות – לשים קצת כסף בצד לבלת"מים.
בניית רשתות ושותפויות:
משימה: בניית רשת מקצועית חזקה.
נטוורקינג טוב הוא הלב בהשקעות נדל"ן. צרו קשר עם אנשי מקצוע מנוסים כגון מומחי נדל"ן, מנהלי נכסים, קבלנים, משקיעים, מתווכים, עורכי דין, יועצי משכנתאות. בניית מערכות יחסים יכולה לספק לכם תובנות חשובות, גישה לעסקאות פוטנציאליות והזדמנויות לשיתופי פעולה שיניבו לכם לא מעט כסף.
מה לעשות:
– השתתפו בכנסים שקשורים בנדל"ן, בסמינרים, באירועי נדל"ן מקומיים, וובינרים, זומים.
– הצטרפו לקבוצות השקעות נדל"ן, פורומים, קבוצות וואטסאפ מקצועיות.
– בניית קשרים עם אנשי מקצוע מקומיים באמצעות אירועי נטוורקינג.
אסטרטגיות יציאה ותכנון ארוך טווח:
משימה: לפתח אסטרטגיות יציאה ותוכניות ארוכות טווח.
אסטרטגיית יציאה ברורה חיונית בהשקעות נדל"ן. קבעו את יעדי ההשקעה שלכם, בין אם זה הכנסה משכירות לטווח ארוך או השבחה של נכס ואקזיט מהיר.
בנוסף, צרו תוכנית ארוכת טווח התואמת את היעדים הפיננסיים שלכם, כגון בניית תיק נדל"ן והכנה לתשתית של יצירת הכנסות פסיביות.
מה לעשות:
– הגדרו את יעדי ההשקעה ומסגרות הזמן שלכם.
– שקלו אסטרטגיות יציאה שונות, כגון מכירה מהירה, מימון מחדש, או השכרה.
– תכננו תוכנית ארוכת טווח להרחבת תיק הנדל"ן שלכם/ ההשקעות, ראייה לטווח רחוק בהכרח משפרת קבלת החלטות בטווח הקצר.
– סקרו והתאימו באופן קבוע את אסטרטגיית ההשקעה שלך בהתבסס על תנאי השוק.
רוצים לקבל עדכוני נדל"ן ישירות לסלולר?
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ בלחיצה כאן