הקשר בין חוסר אנרגיה ועייפות לבעיות במערכת העיכול?

אם אתם סובלים מעייפות כרונית ותחושת חוסר אנרגיה, ואתם לא מבינים למה זה קורה - הגיע הזמן שתכירו את הסיבה האמיתית שעומדת מאחורי זה

חוסר אנרגייה ובעיות במערכת העיכול

מערכת העיכול היא בעלת השפעה ניכרת על הבריאות ואורח החיים שלנו. מערכת מתוחכמת ומתוזמנת שמכילה מרכיבים  רבים. תפקיד מערכת העיכול היא קודם כל לפרק את המזון שאנו צורכים למרכיביו הבסיסיים ביותר, לספוג את החיוני לנו לשם ייצור אנרגיה ובניית הגוף ואת מה שנותר להפריש כפסולת. היא אחראית על מה שנספג בגוף ועל מה שמופרש החוצה. 70 אחוז ממערך ההגנה החיסונית שלנו נמצא בה, כמו כן היא משפיעה ישירות על טמפרטורת הגוף שלנו.

מה קורה בחוסר איזון במערכת העיכול?

עצירות ממושכת, שלשולים תכופים, בחילות, טעם ו/או ריח רע מהפה. כמו כן חוסר איזון במערכת העיכול יכול להתבטא בכאבי בטן, נפיחות של הבטן , סחרחורות, עייפות וחוסר אנרגיה וגזים.

חיידקי המעיים מבצעים פונקציות חשובות רבות בגוף, כולל סיוע למערכת החיסון, ייצור סרוטונין במוח, הפיכת אנרגיה מהמזון שאנו אוכלים וניקוי של הגוף. מחסור בסרוטונין עלול בין היתר להוביל לנדודי שינה או קושי להירדם. השינה משפיעה על בריאות מערכת העיכול ומומחים סבורים שתופעות כמו נפיחות בטנית, עצירות ושלשול קשורות גם בשינה לא טובה.

בתהליך העיכול האנרגיה והדם מוזרמים למעיים, ולא למוח מה שמסביר את העייפות לאחר ארוחה שעיקרה מזון מוצק. כל האנרגיה מופנית לספק את כל מה שנדרש לעיכול ופירוק אותם מזונות.

מה משפיע על רמת העייפות וחוסר האנרגיה?

מחסור בחומצת קיבה ובאינזימי עיכול יפגע בתהליך הפירוק והספיגה, והמערכת תשקיע יותר אנרגיה בתהליך הפרוק והרבה חלקים חלקים לא מפורקים יעברו למחזור הדם.

מזונות קשים לעיכול מזון לא מבושל וקר ידרשו יותר אנרגיה לצרורך הפירוק לעומת מבושל וחם.

אכילה של ארוחות גדולות תדרוש יותר אנרגיה לצורך הפירוק והספיגה לכן עדיף ארוחות קטנות.

תרופות יכולות גם הן לגרות לעייפות וחוסר אנרגיה למשל האנטיביוטיקה- חברות התרופות מודות בכך.
חלק מהאנטיביוטיקות מציינות במפורש, בעלון לרופא, כי "חוסר אנרגיה" או "עייפות מוגברת" הם תלונות שנמצאו במחקרים על התרופה.

אנטיביוטיקות הן לא התרופות היחידות שנטילתן מלווה בעייפות. תרופות משתנות ליתר לחץ דם ואי ספיקת לב, נוגדי חרדה, תרופות אנטי אפילפטיות נגד פרכוסים, אנטיהיסטמינים, נוגדי דיכאון, עלולים גם הם לתרום לתחושת עייפות.

ככל הנראה מדובר בתוצאה משולבת, הן של המחלה, הן של הפגיעה בפלורת החיידקים הטובים, לצד השפעה לא ברורה, של התרופות האנטיביוטיות על המוח או תאי השריר, כולם יחד תורמים לתחושת תשישות עייפות ו"כבדות".

עקב פירוק וספיגה לקויה נוצרים חסרים תזונתיים שגם הם גורמים לעייפות וחוסר אנרגיה כמו חסר בB12 ועוד.

מכון הניג

מכון הניג הוקם לפני 12 שנה, וכיום הינו הקליניקה הגדולה בישראל לטיפול בבעיות מערכת העיכול, הפועלת בפריסה ארצית.
בעזרת איבחון מקור הבעיה, טיפול מותאם אישית בפורמולות ייחודיות ובלעדיות שפותחו במכון עם איכות ורמת מיצוי גבוהה, ובעזרת טיפול מותאם אישית וליווי צמוד של מטפלים ונטורופטיים המתמחים בתחום, גם כשמגיעים למכון מקרים מורכבים ומאתגרים, המטופלים מדווחים על אחוזי הצלחה גבוהים ביותר.

לקבלת מידע על מכון הניג ותיאום פגישת אבחון לחצו כאן

סובלים מחוסר אנרגיה?
מכון הניג כאן בשבילכם

לאבחון והתאמת טיפול השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.