למנוע, לשפר ואף לרפא מחלות לב וכלי דם בעזרת טיפול תזונתי-מדעי שהוכח קלינית במרכז הרפואי קליבלנד ארה"ב. הכירו את השלב החדש-ישן ברפואה.
מי שלא חווה התקף לב לא יודע על מה מדובר בכלל, אבל מי שכן נמצא בתוך הסרט של בעיות לב ולחץ דם גבוה – חווה התקף לב, פונה באמבולנס בעקבות כאבים בחזה, ועבר אשפוז או צנתור, ניתוח מעקפים או התקנת "סטנט", ומאז יש לו מנוי בשח"ל – יודע על מה מדובר.
חייו של חולה לב הם חיים עם דאגה קבועה מכאבים בחזה, הגבלות בתזונה, עייפות, חולשה וירידה ביכולת הגופנית ובמצב הרוח עקב אי־היכולת לתפקד היטב, הצטברות נוזלים, בצקת ריאות, הפרעות קצב, וחיים תלויים בקוצב לב. חולה לב חי עם תלות בכדורים ברמה היומיומית, ויש להם גם תופעות לוואי רבות המורידות את איכות החיים. בוא ניקח למשל דוגמא לתרופה אחת. תרופה נוגדת קרישה הופכת כל שריטה או בדיקת דם לאירוע מדמם.
בשנים האחרונות המושג "מגיפה" נקשר יותר לסגרים או וירוסים מסוג מסוים, ופחות למגיפות שמלוות כבר עשרות שנים את אורח החיים המערבי המודרני כמו מחלות לב וכלי דם, שביחד עם מחלת הסרטן והסוכרת – מהווים את שלושת גורמי התמותה הראשיית בישראל.
הטיפולים המקובלים עד היום במחלות לב דוגמת טרשת עורקים מנסים לטפל בעיקר בסימפטומים, להקל על המצב, לטפל בכאב המקומי, אך לא לפתור את הבעיה מהיסוד. התפיסה של הטיפול התזונתי שהיא התפיסה שעומדת בבסיס היכולת להחלים ולהירפא ממחלות לב, מטפלת בבעיה ולא בסימפטומים.
למידע נוסף על תוכנית ההדרכה האישית לטיפול במחלות כלי דם בעזרת שינוי תזונתי, השאירו פרטים פה
גורמי התחלואה והתמותה המובילים בעולם המערבי
טרשת עורקים (ככינוי כולל למחלות לב וכלי דם), סרטן, וסוכרת תופסים "מקום של כבוד" בראש רשימת גורמי התחלואה והמוות בעולם המערבי. הסיבות השכיחות והידועות לכך, כמעט באופן מוחלט, קשורות באורח החיים המודרני, בין אם מדובר בלחץ וסטרס, בחשיפה לרעלים, במשקל עודף, כולסטרול או צריכת סוכר מוגזמת, מזון מעובד עמוס ברעלנים. החידוש המדעי הגדול הוא שכיום ידוע שהסיבה המרכזית היא אכילת מזון מן החי והמעבר לתזונה צמחית מלאה היא הפתרון הרפואי המדעי המוכח להחלמה וחיים בריאים.
עבור רבים, המצב נראה יותר כמו "גזירת גורל", ולא כמו אלמנט בחייהם שניתן לשנות ולקחת עליו שליטה. מדובר בהרגלים שנולדנו אליהם והם מוטמעים עמוק בכל רובד של חיינו. זה באמת לא קל.
מחקרים קושרים באופן ישיר בין תזונה לתחלואה
פרופ' קולין קמפבל שעמד בראש המחלקה לביוכימיה תזונתית באוניברסיטת קורנל, הוביל מחקר אדיר ממדים בסין שכלל נתונים סטטיסטיים של מעל ל 850 מיליון בני אדם ומצא קשר ישיר בין תזונה, ובעיקר צריכת מוצרים מן החי לבין שכיחות מחלות מודרניות וגורמי סיכון לחולי ותמותה, בדגש על סרטן.
מחקרים דומים נעשו גם לגבי טרשת עורקים ומחלת הסוכרת עם ממצאים דומים הקושרים את התזונה לסיכוי לחלות או להחמרת המחלה.
מחקרים נןספים שנעשו קושרים באופן ישיר בין הרגלי תזונה, לבין מחלות כלי דם וטרשת עורקים. ד"ר דין אורניש בארה"ב וד"ר קולדוויל אסלסטיין מקליבלנד קליניק, הוכיחו במחקרים המדעיים שלהם ובטיפולים בחולי לב, את יכולת הריפוי המופלאה שיש לתזונה צמחית מלאה, על חולי לב וטרשת עורקים. הם מרפאים בפועל חולי לב.
תזונה ומחלות מודרניות – קשר דו כיווני
נקודת האור המרכזית בסיפור הזה קושרת בין תזונה לבין מחלות לב וכלי דם כמו טרשת נפוצה: יש קשר דו כיווני בין תזונה לטרשת עורקים ומחלות לב נוספות. כלומר, כשם שתזונה מן החי מגבירה את הסיכוי לחלות, תזונה מן הצומח יכולה לשמש גם כרפואה מונעת וגם כטיפול יעיל.
ועל הקשר הזה בדיוק מתבססת תוכנית הליווי וההדרכה האישית של שגית גל.
סיפור חיים מרתק שהוביל לטיפול מהפכני בפשטות והיעילות שלו
בכתבה אחת לא נצליח לכסות את סיפור החיים העשיר של שגית גל אבל ניגע בקצרה בתחנות שהביאו אותה בדרך לשיטת הטיפול הייחודית שלה
את ילדותה בילתה ביערות של אוגנדה שבאפריקה כילדת טבע אמיתית, שם נוצר החיבור הראשוני והחזק שלה לטבע. לראות בגיל הרך קופים בחצר האחורית של הבית ולטייל בג'ונגלים כטיול בשכונה אחר הצהריים – מציב את הטבע כמקום מאוד מרכזי בחיים.
בהמשך עשתה שני תארים אקדמיים מדעיים, חזרה בתשובה, לימדה במשך שנים קבלה וחסידות לצד מדעים מדויקים והייתה תלמידתו הישירה של הרב יצחק גינזבורג שליט"א, הפכה לטבעונית ופירותנית בעצמה והוכשרה באימון אישי לתזונה וייעוץ לאורח חיים בריא.
במהלך השנים אף הקימה מדרשה ללימוד קבלה, היתה אקטיביסטית לטובת זכויות בעלי חיים, הרצתה בנושאי תזונה, סביבה ואורח חיים בריא וכיום גרה בחווה אקולוגית "בחזרה אל הטבע" ביבנאל, אותה הקימה בעצמה.
התחנות הרבות והפעילות הענפה בה עסקה במשך השנים, שמשלבת עולמות שונים של מדע ורוח, דת, ידע, למידה וחינוך – כל אלה הובילו אותה לנקודה בה היא נמצאת היום כשהיא יכולה להדריך בהצלחה שינוי מהותי באורח החיים שמהווה טיפול יעיל במחלות מודרניות כמו טרשת עורקים, סוכרת, סרטן ועוד.
איך נראית ההדרכה האישית?
"זה לא דומה לטיפול אצל הרופא" מסבירה שגית בחיוך. "מדובר פה בתהליך, שמתחיל תמיד בשיחת אבחון והיכרות מעמיקה. לא רק על הבעיות של מי שמולי, אלא על עצמו ועל אורחות חייו, כולל מתי ואיפה הוא עושה קניות, מה הוא אוהב לאכול ואיך, כמה העבודה משתלבת בחייו ועוד. מפני שאני חייבת להתאים את ההדרכה האישית לאדם, כך שיהיה ישים ובר ביצוע, אחרת אין בו טעם".
ההדרכה האישית בעצם כוללת שינוי הדרגתי, מבוקר ומודרך של אורח החיים התזונתי, החל מהמצב של "אוכלי כל" בו נמצאים רובנו כיום, דרך המדרגה הבאה של תזונה טבעונית, ועד המדרגה הגבוהה ביותר של תזונה מבוססת פירות וירקות ללא עיבוד כלל.
השיטה שלי נקראת "שלוש מדרגות התזונה". זוהי שיטה המסתמכת על התורה וזיהוי מבנים קבליים בה, ובמקביל מציגה את הפן המדעי הייחודי של כל אחת משלוש מדרגות התזונה. מדרגות התזונה האנושיות הן: [1] אכילת פירות, [2] אכילת צמחים, [3] אכילת חיות. גם כל אחת מהמדרגות הנ"ל מתחלקת גם היא ל- 3 מדרגות, אשר בסה"כ מהוות את כל אפשרויות התזונה של המין האנושי.
מדרגות התזונה מסדרות את התזונה האנושית לפי סדר יורד – מן המובחר ביותר אל הגרוע ביותר – הן מבחינה בריאותית, והן מבחינה אקולוגית.
"צריך ללמוד את זה" מסבירה שגית "אי אפשר יום אחד להחליט שאוכלים רק מנגו או תפוחים ולצפות שהכל יסתדר… התהליך הוא הדרגתי, והוא מותאם גם ליכולתו של האדם וגם למצבו הבריאותי. כדי להצליח לשבוע מפירות וירקות כמנה עיקרית, צריך גם שינויים פיזיים, וגם שינויים תפיסתיים ומנטליים. זה לוקח זמן ודורש ידע. במצבים קיצוניים אנחנו נדלג שלבים כדי לתת מענה מהיר למחלה, אך במידת האפשר אנחנו נעשה תהליך הדרגתי ומבוקר לאורך זמן" היא מסבירה.
למידע נוסף ויצירת קשר – השאירו פרטים בטופס
לא טיפול אלטרנטיבי – טיפול מבוסס מחקר מדעי
לפני שאתם מדביקים לשגית גל ולהדרכה האישית שלה שלל סטיגמות מעולם הטיפול ה"אלטרנטיבי", כדאי שתכירו את מקור השיטה – התוכנית מבוססת על הכשרה מקצועית, כולל תעודה מאוניברסיטת קורנל בארה"ב (אוניברסיטה יוקרתית), בראשות פרופ' קולין קמפבל (מחקר סין).
בנוסף, ההדרכה האישית של שגית גל נתמכת על ידי רופאים המתמחים בטיפול מבוסס תזונה מן הצומח כמו ד"ר קולדוויל אסלסטיין, מנתח לב בכיר בקליבלנד, ד"ר ניל ברנרד, יו"ר רופאים לרפואה אחראית בארה"ב ומחקריו של ד"ר מייקל גרגר חוקר תזונה.
"ניתן גם לפנות במהלך הליווי לרופאים אמריקאים המכירים את השיטה" מפתיעה אותנו שגית "ישנם רופאים, מערביים, כאלה עם תואר Md וחלוק לבן, שעובדים במרכזים הרפואיים המובילים בארה"ב ומטפלים על ידי מעבר לתזונה צמחית מלאה בלבד. חלק מהרופאים הללו זמינים דרכי לעזרה ויעוץ, ואני מקשרת חלק מהמטופלים לרופאים אלה במידה וישנן שאלות או רצון להתייעצות".
שינוי מהותי ובריא באורח החיים
השינוי ששגית מובילה למעשה לא מוגבל בזמן כמו "טיפול" רגיל, אלא מוביל לשינוי קבוע באורח החיים. שינוי ש"מחולל ניסים" לדבריה. בפגישה היא מספרת לנו שיש תוכנית מתאימה לכל המחלות: טרשת עורקים, סרטן, סוכרת ומחלות נוספות שונות.
השינוי בתזונה מוביל להאטה עד עצירה מוחלטת בקצב החמרת טרשת עורקים ומחלות לב , בהמשך לשיפור משמעותי במצב הגופני ופעמים רבות גם לריפוי מוחלט. "ההדרכה שאני מעניקה אינה מחליפה טיפול רפואי ותהיה פעמים רבות במקביל טיפול רפואי קיים תוך אפשרות של שיתוף ועבודה משולבת עם הצוות הרפואי, מדגישה שגית.
"המטרה שלי היא שהתהליך שנעשה ביחד יהפוך להיות סגנון חיים ותזונה שמביאה לאנשים אור בעיניים, שמחה בלב ובריאות בגוף ואפילו יותר מזה, שירצו הם בעצמם להיות מגדלור של בריאות המאיר את הסביבה שלהם."