כולם רוצים להפציץ, להפתיע עם מתכון שלא נראה כמותו, להתהדר במנת חג מענגת שימשיכו לדבר עליה גם הרבה אחרי. אז איך עושים את זה? הו, טוב ששאלתם.
מה שבטוח, שכדי להיות צעד אחד לפני כולם, לא מספיק להכין רק מנה טעימה, אלא שרצוי לשים על הצלחת מנה שכולה קוליניריה מודעת – מנה שנשפטת תוך תשומת לב לסיפור שמאחוריה: מדרך הייצור, הסגולות הבריאותיות שלה ועד להשפעות הסביבתיות של החומרים ממנה היא מורכבת על הכדור.
קבלו אותו: הדג המנצח!
נו, כבר הכרתם את דג הברמונדי הישראלי מבית "אקוואטק פישריז"? אז קבלו את הדג הכי ישראלי – לחג הכי ישראלי: הברמונדי הציוני. כן, ציוני! ממש דג עם כובע טמבל וסנדלי שורש – כי היי, האם ידעתם שמרביתם המוחלט של הדגים בארץ מגיעים בכלל בייבוא מעבר לים?
לעומתם, דג הברמונדי הישראלי הוא 100% דג ישראלי שגדל בייצור מקומי קפדני בחווה אקולוגית בנגב – בשיטת גידול ייחודית שמבטיחה את ניקיונו ואיכותו. בקיצור, תשאלו כל שף: פלח לימון – ויש לכם את זה!
(ככה זה כשהדג הוא טרי במיוחד).
וזהו רק יתרון אחד בולט של הברמונדי הישראלי – שמשתייך לזן הברמונדי המשובח ממילא שמקורו באוסטרליה, אשר מתאפיין בטעם מעודן שחביב על החך הישראלי, בעסיסיות, בשרניות ורב-גוניות: הוא מתאים למגוון רחב מאוד של מתכונים, נח לפילוט וגם קל לעבודה – שכן מכיל מעט מאוד עצמות (מה שהופך אותו למתאים במיוחד גם עבור בשלנים מתחילים וגם מתאים מאוד לילדים).
מחפשים מנת דג מנצחת שתפאר את שולחן החג?
קבלו 5 אופציות מעוררות תיאבון!
#1 פילה ברמונדי ישראלי עם עגבניות שרי, צלפים וטימין
מנה מושלמת לאוהבי מנת דג עם רוטב וטעמים מעודנים!
מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל ובינתיים מקפיצים במחבת חמאה עם שום, עגבניות שרי ואורגנו למשך דקה. מוסיפים זעפרן, עראק, צלפים, מלח ו-2 כפות מים ומביאים לרתיחה. מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים אותם במחבת, כשהעור פונה כלפי מעלה. מכניסים את המחבת לתנור וצולים למשך 5-6 דקות. רק נשאר להגיש לשולחן.
#2 פסטה טליאטלה עם ברמונדי ישראלי
איך נשמעת לכם שילוב של שני המאכלים האהובים של החג? קבלו מתכון מנצח למנה ממכרת:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מטגנים עם מעט שמן זית פלפל חריף ושום, מוסיפים עגבניות שרי, תבלינים זייתי קלמטה וכוסברה.
במחבת נפרדת מטגנים את הדג ומכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות למשך 5-6 דקות.
#3 פילה ברמונדי ישראלי צרוב במחבת עם אספרגוס וסלסלת זיתים וצ'ילי
מנה מושלמת למי שמעדיף את הדג שלו צרוב על מחבת בתיבול פיקנטי:
פילה ברמונדי ישראלי צרוב במחבת עם אספרגוס, זיתים וצ'ילי
מתבלים את הדגים במלח, פלפל ושמן זית וצורבים במחבת על הצד של העור במשך 3-4 דקות. מקפיצים אספרגוס במשך 2 דקות ומכינים את הסלסה בנפרד (שווה לעקוב אחרי המתכון המלא בלינק). מרכיבים לכל סועד בארוחה צלחת עם הברמונדי, אספרגוס וסלסת עשבי תיבול מעל.
#4 דג ברמונדי ישראלי בתנור עם ארטישוק, גזרים ושומר ברוטב יין לבן
מנה מיוחדת, קלה להכנה, חגיגית ומרשימה במיוחד!
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את הדג בחלק הקרוב לראש וממלאים אותו בשום, לימון פרוס ובעשבי תיבול. מתבלים במלח ופלפל ומניחים אותו על הפלאנצ'ה עם מעט שמן זית – לאחר 3 דקות הופכים בזהירות. מסדרים את הירקות מסביב לדג וצולים בתנור כ-20 דקות. במקביל, מחממים בסיר יין, חמאה, שמן זית ומלח ומגישים את הדג עם הרוטב..
#5 לזניה ירוקה עם דג ברמונדי ישראלי
זקוקים לטוויסט ללזניית החג הקבועה? החליפו את רוטב העגבניות במילוי ירוק שכולל ברוקולי, אספרגוס ותרד וסדרו אותו על דפי הלזניה יחד עם רוטב בשמל, מוצרלה ופרמז'ן ודגי ברמונדי. שימו לב לוודא שיש בחנות הקרובה אליכם דג ברמונדי ישראלי שיתאים בול למנה – בזכות העובדה שהוא נשאר עסיסי גם אחרי אפייה בתנור.
חג של התחדשות ופריחה – בדיוק כמו סיפורו של הברמונדי הישראלי
בחג השבועות הקרוב מומלץ לשים על הצלחת מנה שהיא לא רק טעימה, אלא מנה עם סיפור מאחוריה… סיפור על קיימות והתחשבות בסביבה.
כבר הכרתם את הסיפור מאחורי הברמונדי הישראלי, שגדל בחווה ישראלית כחול-לבן?
מלבד העובדה שהוא עשיר בערכים תזונתיים (ויטמינים שונים, חומצות אמינו ואומגה 3), מתאים במיוחד לשילוב בתזונה הים-תיכונית הנודעת כבריאה ומומלצת במיוחד – יתרון נוסף של הברמונדי הישראלי טמון בשיטת הגידול הייחודית שלו. למעשה, חברת "אקוואטק פישריז" דוגלת בקיימות, ולכן דגי הברמונדי הישראליים שלה גדלים בתנאים ייעודיים תוך שמירה על איכות הסביבה ובשימוש באנרגיה מתחדשת.
איך זה בא לידי ביטוי?
נתחיל עם העובדה שכ-70 אחוז מסך שימושי המים בעולם מנוצלים לגידול המזון שלנו! חברת "אקוואטק פישריז", מצדה, ביקשה לשנות את כללי המשחק, ולכן דגי הברמונדי שלה גדלים בחווה אקולוגית ברמת הנגב – במתקן סגור ומקורה, תוך מינימום פינוי מים לסביבה. אגב, המים שכבר כן מפונים החוצה – מופנים לטובת השקיית מטע זיתים.
יתרון נוסף גלום בכך שדג הברמונדי הישראלי גדל ללא כימיקלים ואנטיביוטיקה(!). מדובר בדרך נהדרת להכניס קצת אקולוגיה ושיח ערני סביבה לשולחן החג (כי על מה נדבר, פוליטיקה?!).
בקיצור, פלא שבכל העולם מנסים לגדל את הברמונדי? ולנו יש ברמונדי ישראלי, ממש משלנו! נקודה משמחת זו היא גם הזדמנות טובה לאחל חג פסח שמח -וטעים במיוחד- לכולן ולכולם!
*לקריאה נוספת על דגי הברמונדי הישראלי, שיטות הגידול המיוחדות ומתכונים נוספים לחצו כאן