בעקבות יוקר המחייה והעליה במודעות לנושא החיסכון הפנסיוני, יותר ויותר עובדים שכירים בעלי שליטה לוקחים כבר היום אחריות ומודעים להשלכות העתידיות של טיפול לקוי בקרן הפנסיה בגילאים צעירים.
על מנת להשיג את מקסימום הצבירה הכספית בגיל הפרישה, ישנן 3 דרכים שכל בעל שליטה צריך להכיר כבר כיום:
1. להפקיד כמה שיותר כסף כל חודש לחיסכון פנסיוני
2. קבלת תשואה כמה שיותר גבוהה על החיסכון
3. לשלם כמה שפחות עלויות – דמי ניהול ומיסים
בשביל שתי האפשרויות האחרונות, אני כסוכן ביטוח פנסיוני נכנס לתמונה ולעיתים, גם בשביל הראשונה, כדי לעודד את הלקוח להפקיד כמה שיותר ולהסביר את התועלות שבעניין.
כדי לקבל מקסימום תשואה אני פשוט צריך מקסימום חשיפה למניות, לא?
בעניין התשואה, חלק מההליך שאני מבצע הוא התאמת צרכים ללקוח ומתחשב בנתוניו האישיים והעדפותיו. אכן ברור לכל מי שקצת מתעניין בהשקעות, שמקסימום סיכון וחשיפה מנייתית, יניבו את התשואות הגבוהות ביותר לאורך זמן, אך זה לא מתאים לכל אחד. יש לא מעט חוסכים, שאם כל חסכונותיהם יהיו צמודים לשוק המניות, בשנה של ירידות חדות, הדבר ידיר שינה מעיניהם ולכן חלק מהעבודה שלי כסוכן פנסיוני, היא לוודא שרמת הסיכון בתיק הפנסיוני, תואמת את צרכיו של הלקוח.
האם יש מכשירי השקעה נוספים מעבר להפקדה דרך המעסיק?
בהחלט, לשכירים יש מכשירי השקעה נוספים עם יתרונות רבים שהם יכולים להגדיל איתם את החיסכון, כמו למשל הפקדה לקרן פנסיה בנוסף להפקדות עם המעסיק, קופת גמל להשקעה, פוליסת חיסכון, השקעות אלטרנטיביות ועוד. לכל מוצר שכזה, יתרונות ספציפיים ומאפיינים שיש להכירם.
טיפול נכון בכספים הפנסיוניים, הוא כחלק ממכלול, יחד עם הכספים הפרטיים.
איך אתה בוחר היכן להמליץ ללקוחותיך לחסוך?
יש לי כלים נגישים לניתוב הלקוחות למוצרי החיסכון המצטיינים בחברות הטובות ביותר.
סוכן מקצועי בודק לא רק את התשואה לאורך זמן, אלא גם את סטיית התקן – התנודתיות.
האם במסלול קיימים גם נכסים לא סחירים כמו נדל"ן והשקעות פרטיות, כך שתשואת המסלול לא תהיה תלויה רק בשוק ההון?
במכשירים כמו קרן פנסיה, קיימים פרמטרים נוספים שנבחנים, כמו איזון אקטוארי, היקף נכסים מנוהלים וכו'.
אתה גם יכול ממש לחסוך כסף ללקוחות עבר להשגת תשואה?
בעניין העלויות, חלק מהתפקיד שלי כסוכן הפנסיוני, היא לוודא שהלקוחות משלמים דמי ניהול אטרקטיביים יחסית. בנוסף, יש הטבות מס משמעותיות בהפקדה לחיסכון. לשכיר בעל שליטה, יש מבנה הפקדות פנסיוניות שונה משכיר רגיל והעבודה שלי כסוכן, היא להנחות את בעל השליטה/ מדור השכר להפקדות האופטימאליות. בנוסף, לבעל שליטה יש אפשרות לקבלת פנסיה תקציבית מהחברה שבשליטתו.
באילו מוצרים אני כבעל שליטה יכול לחסוך/להשקיע?
לשכיר בעל שליטה יש אפשרויות חיסכון רבות באפיקים שונים – קרן פנסיה / קרן השתלמות / קופת גמל להשקעה / פוליסת חיסכון, השקעות אלטרנטיביות ועוד.
לכל מוצר שכזה, יתרונות ספציפיים ומאפיינים שיש להכירם.
טיפול נכון בכספים הפנסיוניים, הוא כחלק ממכלול, יחד עם הכספים הפרטיים.
בעל שליטה שיש לו גם תיק עצמאי, יש מגוון אפשרויות נוספות והטבות מס שהוא יכול לנצל. כל אלה, הם בתחום אחריותי בבניית תוכנית אופטימאלית לבעל השליטה. יש לי רקע פיננסי רחב ושיתוף פעולה עם גופים פיננסיים שונים בשוק, לכן, אני יודע לתת את המענה המיטבי, גם לכספי החברה שבעל השליטה לא רוצה למשוך כדיבידנד, אך רוצה שיניבו רווחים.
מעבר להגדלת החיסכון, יש נושאים נוספים בטיפולך?
בהחלט. מי שמעסיק עובדים ורוצה לתת להם את הטיפול הטוב ביותר, ירכז טיפול שכזה אצל סוכן ביטוח פנסיוני מקצועי, שהוא סומך עליו ומטפל גם בענייניו האישיים. כך, כבעל שליטה לא תטפל רק ברווחה של העובדים, אלא גם תדאג לעתידם הכלכלי בצורה הטובה ביותר.
אני סוכן ביטוח פנסיוני, עם רישיון ממשרד האוצר ו-16 שנות ניסיון במגוון תפקידים בשוק ההון. השירות ניתן על ידי אישית, כבעל העסק ולכן אני מלווה לקוחות למשך שנים. עם זאת, אני משתייך לסוכנות גדולה (סלע) המאגדת סוכנים עצמאיים כמוני, כך שאני נהנה מכל היתרונות של השתייכות לארגון גדול וכך גם לקוחותיי.
אני מזמין אתכם ליצור איתי קשר ולדאוג לעתיד הכלכלי שלכם ושל עובדיכם.
רפאל חביב, רישיון סוכן ביטוח L-00127837