זה קורה כמעט תמיד, יש לנו חלום להיות בעלי מקצוע מסוים, אז אנחנו הולכים לאוניברסיטה ומשקיעים את מיטב שנותינו וכספנו בלימודים ובסוף יוצאים לעולם עם הרבה ידע, אך עם מעט מאד מיומנות במציאת עבודה ומתחילים שוב מאפס.
מקצוע העיתונאות בשונה ממקצועות אחרים, אינו מקצוע תיאורטי בלבד, והערך בלמידת עיתונאות מהעיתונאים המובילים בישראל, בקורס השם דגש על העבודה המעשית במקצוע, לא רק מעניק לסטודנטים כלים פרקטיים אלא גם מסייע להם אחר כך, כשהם כבר בחוץ, להשתלב בכלי התקשורת המובילים בישראל.
רגע.. ואם אני רוצה להיות עיתונאי בטלוויזיה?
תכנית הלימודים מקיפה את כל שלבי העשייה העיתונאית לסוגיה, בדגש על הצד הפרקטי של העבודה- החל משלב התחקיר והריאיון, דרך ז'אנרים שונים של כתיבה (חדשותית, מגזינית, טורים אישיים), וכלה בעבודת העריכה והשידור – כן גם בטלוויזיה. הלימודים משלבים תרגול מעשי בטכניקות של ראיון וז'אנרים של כתיבה, ניתוח מאמרים וכתבות במטרה להבין את שיקולי הכותב והעורך, ניתוח קטעי רדיו וטלוויזיה ועוד.
האם אוכל למצוא עבודה בתחום בתום הלימודים?
כחלק מתוכנית הלימודים המקיפה של בית הספר, בסיום הלימודים יקבל כל סטודנט תיק עבודות הכולל כתבה מצולמת, כתבה לעיתונות פרי עיטו, קטע קול, שיעור הכוונה מקצועית שיתמקד באופן אישי בשאיפות המקצועיות לכל אחד ואחת, וצידה לדרך שתשמש אותו בראיונות לגופי התקשורת השונים.
המורים שכולם מכירים
מי יכול ללמד אתכם טוב יותר חדשות מאשר מר טלוויזיה יעקב אילון?
ממי אפשר ללמוד תחקיר שיתקרב לרמה של עמרי אסנהיים? איילה חסון או איתי אנגל הענק?
והאם יש מישהו במדינה שיודע אתיקה טוב יותר מכבוד שופטת בית המשפט העליון בדימוס, דליה דורנר?
וזה עוד לפני שדיברנו על אמנון אברמוביץ' דני קושמרו, רינה מצליח ועוד…
ב I-TEM מאמינים שאם כבר ללמוד עיתונאות, אז כדאי לעשות זאת בליווי העיתונאים המובילים בארץ.
במשך 32 מפגשים תלמדו מ-26 אנשי תקשורת מהמובילים בישראל את כל מה שצריך לדעת על מנת לעבוד בתעשייה!